Кънев: Случващото се в „Орландовци е организирано
Кънев: Случващото се в „Орландовци е организирано / снимка: БГНЕС, архив
Кънев: Случващото се в „Орландовци" е организирано
80498
Кънев: Случващото се в „Орландовци" е организирано
  • Кънев: Случващото се в „Орландовци" е организирано

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира в кулоарите на парламента, че има данни, че случващото се в „Орландовци" е организирано:

„Има данни, че това е организирано, но е въпрос, който е към ДАНС. Аз искрено се надявам, че те работят активно по него и не смятам, че е необходимо да работят публично. Иначе очевидно са необходими много бързи и решителни мерки на държавата, за да не се повтарят подобни събития. Виждате, че те избухват от системни проблеми, свързани с престъпността в тези зони, след което се нагнетява и едно сериозно обществено напрежение".

Кънев обаче не пожела да коментира от кого е организирано случващото се в „Орландовци", а само подчерта още веднъж необходимостта от намеса на държавата:

„Трябва много сериозна превенция на престъпността в тези квартали и във всички населени места. Особено остър е проблемът в най-бедните села със смесено население в България, по-остър от този в гетата на големите градове. Преди 4-ти поредни местни избори в България има изостряне на напрежението, свързано с ромските гета, човек трябва да е сляп, за да не види връзката. От 2003 г. насам непрекъснато най-острите конфликти са преди местни избори".