Кристиан Кръстев
Кристиан Кръстев / снимка: МТИТС

Кристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Марин Райков

Кристиан Кръстев е роден на 9 юли 1976 година. Завършва Университета за национално и световно стопанство в София с бакалавърска степен по "Икономика на индустрията" и магистратура „Международни икономически отношения".

От 1998 г. до 2003 година е мениджър "Човешки ресурси" - дистанционна регулация във вестник „Време", Ямбол. В периода от февруари 2002 г. до август същата година е управител на „Фурнир Тетевен" ЕООД. В периода април 2004 година до декември 2005 година е председател на Съвета на директорите на Летище Бургас. От декември 2003 година до февруари 2005 година е изпълняващ длъжността директор на дирекция „Корпоративно преструктуриране и капиталов пазар" в транспортното министерство. В периода от февруари до края на 2005 година е директор на дирекция „Административно, правно, финансово и стопанско обслужване" в ИА "Пристанищна администрация". След това в продължение на близо пет години е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Уиз Еър България Еърлайнс".

От декември 2009 г. до януари 2013 година е председател на Съвета на директорите на Пристанище Варна, а от началото на 2011 в продължение на две години е управител на „Флайнг карго България".

През януари 2013 година Кръстев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на Бойко Борисов.

Източник: МТИТС