Красимир Димитров е убит с пет изстрела
Красимир Димитров е убит с пет изстрела / netinfo

40-годишният Красимир Ангелов Димитров, известен като Къро Дебелия, беше застрелян снощи в столицата пред заведение „Вини” на бул. „Цар Борис Трети”. Мъжът е убит с пет изстрела от пистолет със заглушител. Според официалната информация на МВР убитият не е криминално проявен, а убийството му не е свързано с организираната престъпност.

Днес на мястото на стрелбата беше извършен втори оглед от криминалисти. Данни на полицията сочат, че Красимир Димитров е влизал в заведението „Вини”, но се е забавил в джипа си, за да говори по телефона. В този момент преминаващ покрай него мъж е стрелял два пъти в главата му.

Полицаи разказаха пред Дарик, че заедно с Димитров е имало още един мъж. В застреляния не са били открити никакви документи. Убитият е разпознат от хора, които са били в заведението.

Според информация на Дарик Красимир Ангелов Димитров е сочен за един от хората на застреляния в курорта „Слънчев бряг” преди година и половина президент на „ВАИ Холдинг” Георги Илиев. Димитров е бил близък и със застреляния преди време в София трафикант Иван Тодоров Доктора.

Говори се още, че Димитров е сред хората, които се занимават с трафик на дрога и цигари в региона. Застреляният е държал преди време и столичния хотел „Славия”. Къро е бивш волейболист на отборите „Левски” и „Славия”. От няколко години Димитров е в хазартния бизнес. Имал е дялове в две казина в курорта „Слънчев бряг”, а преди време е бил концесионер на плажна ивица по Южното Черноморие.

От полицията информират, че Красимир Димитров няма официални регистрации в МВР за престъпление.