/ пресцентър, КПКОНПИ
На заседание, проведено на 1 март, КПКОНПИ прие решения за образуване на производства за установяване на конфликт на интереси по отношение на Росина Станиславова, кмет на район „Красно село“ в столицата, и на д-р Десислав Тасков, бивш директор на общинска болница в Каварна.

Производството за Росина Станиславова е образувано след сезиране по медийни публикации за усвояване на европейски средства по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР).

Десислав Тасков се оттегля от листата за депутат на БСП

Ще се проверяват твърденията в медиите, че кметът на столичния район „Красно село“ е разпределила и на себе си средства по бюджета на програмата.

Образуването на производство за установяване на конфликт на интереси по отношение на д-р Десислав Тасков е след разследване на Нова телевизия от 28 февруари - разследване на NOVA: Разкрития за злоупотребите на бивш болничен шеф и настоящ депутат. 

В материала се съдържат твърдения за неправомерно разходване на средства от бюджета на лечебното заведение в Каварна в частен интерес - на д-р Тасков.

Започна проверка в район „Красно село“ за разхищение на средства по европроект (ВИДЕО)

Според ЗПКОНПИ, за сигнал се приема и публикация в медиите, която съдържа данни за корупция или конфликт на интереси за лица, заемащи висши публични длъжности.