От "Демократична България" оттеглиха доверието си от Росина Станиславова
7602 лева - това е сумата, която кметът на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова е получила като ръководител на проекта „Патронажна грижа“.

Цифрата стана ясно на пресконференция, която Станиславова даде в отговор на обвиненията по свой адрес. В жалба, изпратена до заместник- кмета Дончо Бaрбалов и председателя на финансовата комисия в Столичния общински съвет Георги Георгиев, тя е уличена в присвояване на евросредства, предава NOVA.

Целта на проекта била да подпомага засегнати от COVID-19 с храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Услугите на гражданите в нужда са предоставяни в работни дни от май до декември 2020 година.  

След като получил жалбата по адрес на Росина Станиславова, той поискал от район „Красно село“ подробен разчет на изразходваните средства по проекта. Четирите му писма към районната администрация не получили отговор.

От администрацията на квартал „Красно село“ обаче подозират, че Георгиев участвал в подправянето на жалбата - и отхвърлиха обвиненията за злоупотреба от страна на кмета Росина Станиславова.

Столична община вече е започнала одит на изразходваните от районното кметство евросредства по проект „Патронажна грижа“. Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ също сезира компетентните по случая органи и назначи проверка.

А обединението „Демократична България“ оттегли доверието си от Росица Станиславова заради скандала, в който името й е замесено.
nova.bg