/ БГНЕС
Традиционното първомайско шествие събра хиляди участници
Традиционното първомайско шествие събра хиляди участници
93477
Традиционното първомайско шествие събра хиляди участници
  • Традиционното първомайско шествие събра хиляди участници
БСП има мисия, тя има име и това име е справедливост. С вашата сила и с нашата воля ще постигнем тази справедливост. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг по случай 1 май - Световния ден на труда и солидарността.
 
БСП организира шествие за Международния ден на труда

Нинова се обърна към събралите се хора в центъра на София с думите: "Много от вас са обезверени. Важното е верни на идеите си да продължаваме напред и така ще постигнем онази България, за която мечтаем - солидарна и свободна".
 

БГНЕС

БГНЕС


Лидерът на БСП припомни, че честванията на 1 май са започнали преди 131 години в Чикаго, но и днес 131 години след тази дата хиляди хора по цял свят протестират в САЩ, Русия и Европа.
 
"Заедно с нас те искат по-добри условия на работа, адекватно заплащане и условия за сигурност", изтъкна лидерът на БСП и подчерта, че 131 години по-късно проблемите остават нерешени и дори са станали по-големи.
 

БГНЕС


1 май – Международен ден на труда (ВИДЕО)

"Днес съществува много по-модерна експлоатация на труда - неплащане на осигуровки за здраве и пенсия, работа в нечовешки условия. Днес много работници не смеят да вдигнат глава, защото няма да получат и малкото, което получават. Днес сме тук, за да им вдъхнем кураж и надежда, да защитим техните права", обеща Нинова.
 

БГНЕС

БГНЕС