Комисия по земеделието заседава заради протестните на фермерите
Комисия по земеделието заседава заради протестните на фермерите / снимкa: Sofia Photo Agency

Парламентарната комисия по земеделието и горите ще проведе извънредно заседание във връзка с протестните действия на животновъдите, млекопроизводителите и млекопреработвателите, информираха от пресслужбата на Народното събрание. Заседанието е по инициатива на председателя на Народното събрание Георги Пирински.

Ще бъде обсъдено прилагането на приетите вече от парламента Закон за животновъдството и Закон за подпомагане на земеделските производители. Анализирана ще бъде и необходимостта от инициативи за подобряване ефективността на действащото законодателство с цел максимално подпомагане на селскостопанските производители.

За участие са поканени министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Атанас Кънчев, генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Жеко Байчев, ръководствата на Националната асоциация на млекопреработвателите, на Националния млечен борд, на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и други заинтересовани браншови организации.