"Президентските избори и победата на Румен Радев са дали силен електорален тласък на социалистите и вече разликата между ГЕРБ и БСП е 3%", коментира пред NOVA политологът Димитър Ганев от изследователски център "Тренд".

ГЕРБ се цели за над милион гласа на предсрочния парламентарен вот

Данните от последното проучване на център "Тренд" в следващия парламент биха влезли 5 формации. ГЕРБ удържа първото място с 32,2%. Зад тях се нарежда БСП с 29,3%.

Патриотите задържат третата позиция с малко над 10 на сто. Следва ги ДПС със 7,8 процента. Петият сигурен участник, според „Тренд", е проектът на Веселин Марешки с близо 6% подкрепа.

"БСП лява България" е готова за промяната, уверена е Нинова

Румен Радев влиза в президентството с одобрение от 45 на сто. Зад него е Бойко Борисов с 30% одобрение. Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов са с по 26% одобрение, а Росен Плевнелиев - с 24 процента.

Националното представително проучване е проведено сред 1002 пълнолетни български граждани, интервюирани по метода лице в лице. Теренът на изследването е проведен между 10 и 17 януари. Проучването е осъществено със собствено финансиране на изследователски център „Тренд".

Източник: Nova.bg