/ Sofia Photo Agency, архив
Няма нахлуване в президентската институция. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава. От там уточниха, че мъжът, който снощи беше арестуван от полицията, не е вадил оръжие и не е заплашвал с него когото и да е. Самият президент Румен Радев от вчера сутринта е на официално посещение в Полша, заедно с първата дама. А мъжът, който предизвика смут на „Дондуков“ 2, е собственик на охранителна фирма от Перник. 72-годишният Сашко Игнатов е повишил тон на гардовете от НСО и е поискал да говори с държавния глава.

Възрастен мъж е нахлул в сградата на президентството
 
Непосредствено след влизането си на „Дондуков“ 2 възрастният мъж е задържан от служителите на НСО. Гардовете са оценили поведението му като агресивно, въпреки че от президентската институция съобщиха, че той не е отправял заплахи или вадил оръжието си.
 
Каква е причината за исканата среща, все още не е ясно.
 
Перничанинът, който е и собственик на охранителна фирма, сам съобщил, че носи оръжие, което допринесло впоследствие и за неговото задържане. Проверката на полицията показала, че пистолетът е законно притежаван, но не от него, а от съпругата му.
 
Междувременно стана ясно, че 72-годишният Сашко Игнатов е със стара присъда за убийство при самоотбрана. Случаят е от 2002 г., а присъдата е изтърпяна. Възрастният човек няма други криминални регистрации.
 
Още снощи той беше откаран в Първо районно управление на полицията, където се намира и към момента.
 
Направени са и обиски в апартамента му в Перник, където живее. По случая е образувано разследване в СРП за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.
 
Предстои от обвинението да разгледат доказателствата по случая и да преценят дали да поискат мъжът да остане в ареста за 72 часа. В противен случай той ще бъде освободен още този следобед, когато изтича полицейската мярка за неотклонение.