/ БГНЕС
"Кинтекс" е в много добро финансово състояние и редовно изпълнява ангажиментите си към своите партньори, съобщава в своя позиция ръководството на дружеството.

Александър Михайлов: ДАНС влезе в „Кинтекс“

"Крайно обезпокоени сме от безпринципните и реваншистки уволнения на Съвета на директорите на "Кинтекс" и ВМЗ, както и от новите назначения на хора на ръководни позиции, които никога не са се занимавали с търговия на оръжие през живота си, нямат опит в бранша и са непознати за българския военно-промишлен комплекс", пишат от компанията.

Според тях с назначенията се цели възстановяването на порочен модел, при който държавните дружества ще обслужват частни интереси, вместо тези на държавата. "Този модел няма как да не окаже отрицателно влияние както върху "Кинтекс", така и върху "ВМЗ-Сопот", пише още в позицията.

Бившият шеф на „Кинтекс“ за Нинова: Крадецът ще вика „Дръжте крадеца“

"Изключително обезпокоителна е предоставената от "ВМЗ-Сопот" информация, че в периода от 24 април до 3 юни тази година, по времето, когато председател на Съвета на директорите на "ВМЗ" е бил служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, "ВМЗ-Сопот" е предоставил на частна фирма 20 000 броя изделия, предназначени по договора с държавната компания "Кинтекс". Това илюстрира един порочен модел и практика, според които държавно дружество e оперирало в полза на частни интереси, вместо в интерес на държавата", пишат от "Кинтекс".