Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) влезе в "Кинтекс", съобщи във фейсбук бившият изпълнителен директор на държавната компания Александър Михайлов.

"Преди минути #ДАНС влязоха в Кинтекс", пише Михайлов.

Кинтекс проверка
БГНЕС

По думите му се изземват документи и информация за плащания на дружеството във валута

Според Михайлов това се случва часове, след като разказал за измамата за източване на държавната фирма в национален ефир. 

Бившият шеф на „Кинтекс“ за Нинова: Крадецът ще вика „Дръжте крадеца“

"По нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от #Дубай - фалшив посредник", пише Михайлов. 

"Аз бях уволнен преди 3 месеца, защото отказах да участвам в тези схеми. Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи #бушони в „Кинтекс“, които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети", пише в своя пост Михайлов. 

Кинтекс проверка
БГНЕС

"Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова. Това е наследството от управлението на Председателя на БСП.", твърди билшият шеф на "Кинтекс" в своя фейсбук пост. 

"Днес не се радвам, че истината победи. Днес съм гневен, защото такива хора винаги излизат сухи. Те ще продължат да говорят красивите си лъжи и ще се намират наивници, които да им вярват. Жалко за България", казва още Михайлов. 

"P.S. Поздравления към ДАНС за бързата реакция, може и да име искрица надежда за Родината ни", завършва своя пост Александър Михайлов. 

Към момента няма официална информация от ДАНС. Очаквайте подробности!