Караянчева към БСП: Говорите лъжи, некомпетентни сте
Караянчева към БСП: Говорите лъжи, некомпетентни сте / БГНЕС, архив

Правите сделка с дявола, говорите лъжи, защото сте некомпетентни, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в отговор на декларацията на БСП лява България по повод информация, че страната ни е заплашена от загуба на средства по Програмата за развитие на селските райони.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова се позова на получено от партията по неофициален път писмо и разчете в него, че страната ни е заплашена от загуба на средства по програмата за селските райони. По думите й тези пари след като нямало да дойдат от Европа, щели да бъдат платени от националния бюджет.

БСП: 1,1 млрд. лева по ПРСР може да не бъдат платени от Европа

„На сайта на земеделското министерство има изкарано това писмо от ЕК и само хора, които го разбират, могат да го обсъждат", обърна се тя към левите депутати, които обвиниха ГЕРБ, че крият този документ от обществото.

Кампанията за президентските избори започна, когато Корнелия Нинова стана председател на БСП, смята Караянчева.

ГЕРБ обвини Корнелия Нинова в лъжа

Когато ние дойдохме на власт, ПРСР беше върната за доработване с 426 забележки и въпреки всичко земеделското министерство направи чудеса, за да може тази програма да тръгне и да започне да се разплаща. „Всичко, което говорите, са пълни лъжи, защото сте некомпетентни", обърна се тя към опозицията.

Източник: БГНЕС