От запад облачността ще се увеличава, ще е купеста и купесто-дъждовна и около обяд в Западна България, а до вечерта и в централните райони от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони - придружени с гръмотевици, съобщиха от НИМХ.

Ще има условия и за градушки. През нощта срещу сряда в Централна България явленията ще са интензивни. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток.

iStock/Getty Images

Около и след обяд в северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 17 и 22 градуса. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд облачността ще се увеличава и привечер по южното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток.

С какво време започва новата седмица

Максималните температури ще са между 16 и 18 градуса.
Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8-10 градуса.

iStock/Getty Images

Сутринта в планините ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Още преди обяд в масивите от Западна, а до вечерта и в Централна България, ще има превалявания от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици.

Над около 2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.
НИМХ