Йордан Лечков: В България, който работи го проверяват
Йордан Лечков: В България, който работи го проверяват / снимка: БГНЕС

За голямо съжаление в България, който работи го проверяват. Така Йордан Лечков коментира процесуалните действия на прокуратурата срещу ямболския кмет Георги Славов по изпълнението на водния проект.

„Това съм установил вече седма година", добави Лечков и заяви, че „има кметове, министри и заместници, които изобщо не се чуват, нито копаят и нищо не правят". „Нормално, всеки си има своята теза за правата на човека и своята истина", смята сливенският кмет.

Междувременно Ямболският окръжен съд отхвърли днес искането на прокурор Димитрина Георгиева по делото на кмета на Ямбол Георги Славов за временното му отстраняване от длъжност. Кметът беше обвинен от Окръжна прокуратура за превишаване на правата по обществена поръчка за изграждането на водопровод и канализация на ул."Ген.Заимов" и ул."Граф Игнатиев" и при сключването на договор за проектирането и строително-монтажните работи. 

Сред мотивите за исканото отстраняване бяха, че предстоят разпити на служители от общинската администрация във връзка с делото. Като изпълняващ длъжността кмет, Славов можел да окаже натиск върху свидетелите. Защитата се аргументира, че досега кметът не е оказвал подобно въздействие и че от днес е излязъл в отпуск до средата на март.

Още новини от Сливен