/ iStock/Getty Images
Извадиха безопасна игла от ларинкса на бебе във Варна. "Родителите трябва да са изключително внимателни, когато оставят в близост до бебета си безопасни игли или топлийки, защото малките деца слагат всичко в устата си, а това може да доведе до сериозни проблеми".

Това заяви за проф. Виолета Йотова, ръководител на направление педиатрия в болница „Св. Марина”. Тя обясни, че в лечебното заведение има и съвсем пресен случай. „На възглавничката на бебе на шест месеца е била закачена безопасна игла с „очичките“ против уроки.

Родителят за секунда е вършил нещо друго и когато се обръща е видял, че детето гълта безопасната игла. Веднага бебето беше доведено при нас и лекарите извадиха иглата, като няма никакви травми за детето.

Съветвам обаче родителите да бъдат много, много внимателни, когато оставят децата си, особено бебетата в близост до такива дребни предмети, защото бебетата слагат всичко в устата си”, допълни проф. Йотова.

Медикът посочи, че такива случаи са изключителна рядкост, но това не трябва да успокоява родителите и те трябва да бъдат внимателни, особено сега, когато се закачват мартеници на дрехите на децата им
Агенция "Фокус"