Изработен е план за стабилизиране на Топлофикация
Изработен е план за стабилизиране на Топлофикация / netinfo

Чрез конкурс по документи да се избира съветът на директорите на „Топлофикация – София”, както и изпълнителният директор на дружеството. Това ще гласува в понеделник Столичен общински съвет като мярка за подобряване на организацията и работата в топлинното предприятие. Това съобщи председателят на Общинския съвет Владимир Кисьов.

Кисьов съобщи, че заедно с кмета на София Бойко Борисов са набелязали още няколко стъпки за стабилизиране на „Топлофикация – София” – до края на годината да се свика общо събрание, до 28 декември да се обяви конкурс по документи за ръководен състав на дружеството, до 10 януари да се подготвят за попълване на съвета на директорите, до 12 януари да има комисия от представители на общината и държавата плюс трима предложени от кмета, която до 21 януари да направи предложение за нов директор на „Топлофикация – София”.

В понеделник Общинският съвет ще гласува освобождаване на арестувания изпълнителен директор на дружеството Георги Рогачев. Кметът Бойко Борисов благодари на главния прокурор Борис Велчев, че прокуратурата, макар да се е забавила, не е забравила резултатите от общинската проверка в дружеството и е реализирала арестите.

Поелият оперативното ръководство на дружеството Петър Илиев каза, че има заговор за ликвидиране на „Топлофикация”. С днешна дата дългът на предприятието към „Булгаргаз” надхвърля 131 млн. лева, след като вчера беше 114 млн. лева, допълни Илиев. Директори на топлорайони казаха, че до 1996 година дружеството не е имало задължения и упрекнаха енергийния министър Румен Овчаров, че не е направил нищо за подобряване състоянието на предприятието и иска да го приватизира на безценица.