Изписаха пострадалите на „Хемус”, тежко е състоянието на ранения при взрива в София
Изписаха пострадалите на „Хемус”, тежко е състоянието на ранения при взрива в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Днес от "Пирогов" бяха изписани пострадалите при катастрофата на автомагистрала „Хемус" в участъка на гара Яна.

22-годишният мъж и 11-годишното момиче са в добро състояние. Следващата седмица предстои да бъде направен контролен преглед на детето. И двамата бяха докарани в „Пирогов" по спешност в понеделник около обяд. След подробни изследвания и прегледи, те бяха хоспитализирани.

Двама души загинаха, а петима бяха ранени след тежкия пътен инцидент, станал в понеделник, в района на гара Яна на магистрала „Хемус". Румънска цистерна помете по пътя два ТИР-а и четири леки коли.

В болницата остават пациентите, които пострадаха при взрива на ресторанта в неделя. Състоянието на 35-годишния мъж остава тежко и лекарите от Централната реанимация продължават да се борят за живота му.

53-годишната жена, която беше приета в Клиниката по неврохирургия с мозъчно сътресение, също остава в лечебното заведение, но е преместена в травматологията. Предстои да й бъде направена операция на счупената ключица.

Взрив разтърси центъра на София около 19.20 ч. в неделя. Причината бе взривени газови бутилки в китайски ресторант на бул. "Цар Освободител", срещу Руската църква. След взрива нямаше жертви, само пострадали. 11 от тях бяха настанени в различни столични болници - ИСУЛ, Пирогов и ВМА.