Изключват апаратното дишане на момиченцето от Червен бряг
Изключват апаратното дишане на момиченцето от Червен бряг / cнимкa: sxc.hu

Специалисти от Университетска болница-Плевен ще направят опит да изключат от апаратното дишане нараненото от баща си момиченце от Червен бряг. Това съобщи пресцентърът на лечебното заведение. Изключването от апарата на Дарина ще отнеме часове и може да бъде прекратено, ако жизнените показатели на детето го изискват. Процесът ще бъде извършен под контрола на проф. Радко Радев, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, в която се борят за живота на детето.

Към момента няма промяна в жизнените функции на пострадалото дете, уточниха от болницата.в Плевен. Момиченцето, което е 2,7 години, продължава да е на апаратно дишане, състоянието му следи проф. Радев, ръководител на клиниката по анестезиология. 

Днес в Червен бряг ще бъде погребана сестрата на Дарина - Виолета - на 1,6 година, която почина на място след като бе ранена с нож от баща си Върбан Маринов на 2 март. 27-годишният мъж, който се самоуби след инцидента, също ще бъде погребан днес.

Очаква се днес да започнат и разпоредените от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов проверки в Дирекцията „Социално подпомагане" Червен Бряг. Проверките ще извършат Държавната агенция за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане. Целта е да се изясни дали има подадени сигнали за проблеми в семейството, какво е съдържанието им и дали социалните работници от отдела за Закрила на детето в Червен бряг са предприели адекватни мерки по отношение на двете деца. Ако се докаже, че в работата на Дирекция „Социално подпомагане" Червен бряг има пропуски, довели до тежкия инцидент, на виновните служители ще бъде потърсeна съответната отговорност.

На 2 март 27-годишният Върбан Маринов намушка двете си деца - Дарина и Виолета, след което се обеси. Драмата се разигра в кв. "Пети" в Червен бряг. Едно от децата е починало веднага, а за живота на другото се борят в плевенската болница.

Новини от Плевен