Издирват още 3-ма заподозрени за престрелката в Бургас
Издирват още 3-ма заподозрени за престрелката в Бургас / netinfo

Полицията издирва още 3-ма мъже за престрелката в центъра на Бургас. Един от четиримата пострадали е от обкръжението на местния подземен бос Димитър Желязков – Очите.

Тримата издирвани са успели да избягат по време на престрелката и се укриват. Работи се по установяването на друг участник в нападението, съобщиха от полицията. Стрелецът, който се предаде непосредствено след инцидента, е 24-годишният Иван Панайотов по прякор Мазния. Той е бил със законно притежаван пистолет и е заявил, че го е използвал при самоотбрана. По негови думи е бил нападнат с нож от 21-годишния Калоян Стоянчев – Рижия и от друг 19-годишен мъж, който успял да избяга.

По информация на полицията скандалът е избухнал заради нанесен побой на брата на Рижия на 31 май в бургаска дискотека.

Ден след това хора на Рижия започват да заплашват Мазния, като се опитват да запалят дома му.

По време на спора за дискотеката Калоян Стоянчев и неговият спътник вадят ножове, с които нападат Панайотов и придружаващия го 26-годишен Янчо Димитров. Те от своя страна са се отбранявали със сгъваеми палки. В това време към групата на Рижия са се приближили с ножове още трима мъже. Тогава Иван Мазния вади пистолет и започва да стреля.

От куршумите с рани в слабините и задните части е Калоян Рижия, който е без опасност за живота и е настанен в бургаската болница. Янчо Димитров е бил ранен в бедрото.

Засегнати са и двама случайни граждани. 26-годишният студент от Харманли Дилян Георгиев, който беше прострелян в корема. След тежка операция животът му е вън от опасност. С куршум в лявата ръка е ранена и 73-годишната Витка Николова.

Заради непристойно поведение пред сградата на болницата полицията задържа брата на Калоян Рижия.

По случая продължава да работи сектор „Криминална полиция”.

Други новини от Бургас