Иван Костов: Станишев e преминал към средствата на заплахата
Иван Костов: Станишев e преминал към средствата на заплахата / netinfo
Министър-председателят Сергей Станишев очевидно е изгубил контрол върху поведението на партньорите си в коалицията. Така коментира в Бургас изявленията на премиера за предсрочни избори, лидерът на” Демократи за Силна България” Иван Костов. Според него, избирателите вляво са били предизборно излъгани най-тежко в ресора на социалната политика.

Иван Костов каза още, че “като е изгубил контрол върху характерните за управляващата коалиция средства на пазарлъка, Станишев явно вече е преминал към средствата на заплахата”.

Костов коментира, че възможността за предсрочни избори е твърде далечна и мъглява, но си личи, че вече има остър конфликт в управляващата коалиция”. Сблъсъкът бил между “тези, които защитават интересите на ДПС и онези, които не приемат това, което, ДПС си позволява да прави. А разединението включва и част от представителите на БСП в Народното събрание”. Според Иван Костов, именно това създава сериозни напрежения, а голяма част от тези напрежения се подклаждат лично от Ахмед Доган.