Има заподозрени за убийството на Боби Цанков
Има заподозрени за убийството на Боби Цанков / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Има заподозрени за убийството на Боби Цанков
24799
Има заподозрени за убийството на Боби Цанков
  • Има заподозрени за убийството на Боби Цанков

Градският прокурор Николай Кокинов обяви, че има заподозрени за убийството на известния радиоводещ Боби Цанков, но все още липсват доказателства за повдигане на обвинения. Той участва в среща с главния прокурор Борис Велчев и вътрешния министър Цветан Цветанов. По думите разследващите за момента работят по три версии за покушението.

Николай Кокинов съобщи, че на мястото на убийството са намерени повече от 15 гилзи. "Стреляно е с пистолети с калибър 9 мм. Все още се правят медицински изследвания на тялото на починалия", обясни градският прокурор. Той заяви още, че на този етап от разследването не може да каже къде е отивал Цанков, но посочи, че на този номер действително има адвокатска кантора. По думите му, по нападателите на Цветков са били двама или трима.

"Заподозрени имаме, но все още нямаме достатъчно доказателства за да пристъпим към повдигане на обвинение. За сега разпитваме свидетелите", каза още Кокинов.

На мястото, където се е разиграла стрелбата, се намира кантората на известен адвокат. Според информация на Дарик става въпрос за кантората на адвокат Лъчезар Таков.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отказа да коментира обиските в "Бул Инс" и комплекса "Царско село". Той призова гражданите да бъдат спокойни въпреки убийството, извършено на централен столичен булевард.

"Предполагаше се, че би могло да се случи нещо подобно, при подобни добри полицейски операции. Има напрежение и в контингента. Това, което искаме да направим, е да го приведем в известност и да го противодействаме на подобни процеси", каза след срещата Цветанов.