Има доказателства, че съдийка е прегазила мъж в Перник
Има доказателства, че съдийка е прегазила мъж в Перник / netinfo

Има конкретни доказателства, че пернишката съдийка Виолета Личева е прегазила на 29 ноември мъж на вътрешноградската магистрала. Това съобщи директорът на Полицията в Перник комисар Димитър Шереметев.

Полицията разполага с конкретни доказателства, че тя е прегазила Йордан Велев и е напуснала местопроизшествието. Сред доказателствата са и откритите следи от кръв и мозък на жертвата по джипа на Личева.

При завеждането на Личева в полицията след инцидента тя е била видимо пияна. Това показват и кръвните проби от Перник и София, според които в кръвта на Личева е имало съответно 3,08 и 5,98 промила.

Според свидетели на инцидента преди да бъде прегазен, мъжът е паднал до мантинелата на магистралата и махал на движещите се коли. Личева връхлетяла върху него при изпреварване на два спрели автомобила. През трупа е минал и друг автомобил. Общо четири коли и шофьорите се издирват заради инцидента.

При разпита Личева обяснила, че е усетила неравност на пътя. Според запознати тя съобщила за труп на магистралата един час след злополуката.