Идентифицирани са трите жертви на катастрофата в Севлиевско
Идентифицирани са трите жертви на катастрофата в Севлиевско / netinfo

Установена е самоличността на загиналите при тежката катастрофа в събота в Севлиевско. Както Дарик съобщи, при челен сблъсък между два леки автомобила на място загинаха трима души – двамата шофьори и пътничка в единия автомобил.

Първоначално бе идентифициран само единият починал – 32-годишен мъж от Севлиево, по-късно е установена самоличността и на другите двама – 30-годишен мъж и жена на 25 години от София.

Инцидентът стана около 19,10 ч на пътя София – Варна в близост до разклона за село Ряховците. Двата автомобила се удариха челно на прав участък и мокра настилка. При удара се е запалил единият от автомобилите.

За изваждането на телата на загиналите е използвана разпъваща и режеща техника на районната пожарна служба. От полицията уточняват, че тримата са ползвали обезопасителни колани. Нанесените щети по двата автомобила са на стойност около 8000 лева.

Вероятните причини за произшествието са движение с висока скорост и рисково изпреварване от страна на водача на единия от автомобилите. Телата на загиналите са откарани за аутопсия в болницата в Габрово.

По случая е започнато досъдебно производство в Районното полицейско управление в Севлиево.

Други новини от Габрово