По думите му политическите процеси вече не протичат в обичайната си демократична логика
Започна редовното заседание в Министерски съвет

"На финалната права по сформиране на бъдещ работен кабинет усещането, че политическите процеси вече не протичат в обичайната си демократична логика, е осезаемо. По мое мнение гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроса – кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет и логиката за провеждането на политическите консултации", заяви министър-председателят Стефан Янев.

По думите му връзката между политическите партии и гражданите трябва да е ясна и ефективна.

Депутатите спорят дали да има комисия, която да разследва подслушванията със СРС-та в предизборната кампания

"В началото на юли проведохме едно извънредно заседание на Съвета по сигурност, където констатирахме редица дефицити в съществуващата уредба. В тази връзка, с моя заповед назначихме две работни групи, които подготвиха своите анализи. Представители на Национална сигурност са подготвили анализ на досега съществуващата нормативна уредба и има предложение за нейното изменение", посочи Янев.

Той уточни, че днес ще представят именно този анализ за вземане на решение за по-нататъшни стъпки.

ИТН призоваха ИБГНИ, ДБ и БСП да подкрепят правителството, ако припознават приоритетите им

"Задачата ни е да приемем този анализ. Предложението ми е да сформираме една междуведомствена работна група под ръководството на зам.-министър председателя по вътрешния ред и сигурност, който да предложи нов механизъм и потенциално изработването на нов закон за управление при кризи, какъвто дефицит в момента съществува", допълни премиерът.