/ iStock/Getty Images
Той е шофирал по въздействието на амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол
Хванаха дрогиран шофьор с коктейл от наркотици в Севлиевско, съобщиха от полицията.

Хванаха дрогиран шофьор с коктейл от наркотици в Разград

На 9 юни около 22:30 часа в село Градница в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията, обслужвана от Районно управление-Севлиево, полицейски служители спират мотопед, управляван от 28-годишен местен жител. 

При извършена проверка на водача за употреба на наркотици, техническото средство отчита положителна проба за наличие на наркотичните вещества - амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

Дрогиран с метамфетамин шофьор катастрофира в Дряново

Допълнително е установено, че водачът е придобил и държи в себе си наркотични вещества. Чрез протокол за доброволно предаване, той е предал на полицейските служители намиращи се в него към момента на проверката пет броя полиетиленови „свивки“ и девет цигари, съдържащи зелена суха листна маса, която при проведен полеви наркотест е реагирала на наркотичното вещество марихуана.

Хванаха шофьор дрогиран с амфетамин и метамфетамин

По случая е образувано досъдебно производство по два състава от Наказателният кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура-Севлиево.