Холандските пари за наводненията разпределени до дни
Холандските пари за наводненията разпределени до дни / netinfo

До 10 декември ще бъдат одобрени общините, които ще получат средства от Холандия за преодоляване на последствията от наводненията. Това съобщи във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. Холандия отпусна безвъзмездно нови 2 милиона евро за възстановяване на разрушените сгради от наводненията през миналата година. Средствата са за ремонти на училища, болници, читалища и паметници на културата.

Министър Емилия Масарова откри изцяло обновената сграда на училището за деца със специални потребности “Св. Теодосий Търновски” в старата столица. Сградата бе ремонтирана за 276 400 лева по проект “Красива България” със средства, дарени от холандското правителство.

Преди година Холандия предостави на страната ни безвъзмездна помощ от 2,2 милиона евро. Училището във Велико Търново бе одобрено за финансиране в края на 2005 година заедно с 50 други обекта в цялата страна пострадали от наводненията. По проект “Красива България” до края на годината ще бъдат завършени общо 216 обекта. Над 30 обекта ще бъдат включени в програмата за следващата година.

Още новини от Велико Търново