/ БГНЕС
Гришо сподели, че най-много му липсват българската храна и "пържолите на мама"
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за няколко дни след края на сезона. Той даде ексклузивно интервю за bTV, в което говори за възходите и паденията в кариерата си, за живота на един тенисист и за специалната връзка със семейството си.

Гришо с открит урок за младите таланти в Хасково (ВИДЕО)

След последния си турнир за 2019 г. бившият номер 3 в света отиде на почивка в Исландия с родителите си: "В Исландия беше много различно. Решихме за първи път да направим такова приключение с родителите ми, беше уникално.

Всяка една година гледаме да си направим почивка само ние тримата, да прекараме време заедно, тъй като програмата ми е много натоварена. Бях оставил телефона настрани, искахме да прекараме малко време в различни приключения. Всяко едно преживяване беше различно от другите.", започна Гришо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you @brachparis for another memorable stay. See you in May!

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on



"Винаги гледаме да имаме два-три дни само за нас. Когато сме заедно си говорим за нещата, които сме пропуснали. Споделям с тях, но те понякога се въздържат от съвети. Винаги гледам да взема нещо от тях, те са ми дали толкова много. Повече ги наблюдавам, отколкото да искам съвети." 

Гришо: Обикалях болниците, не можех да си вдигна чашата (ВИДЕО)

"10 години вече съм в тура, имах добри постижения като цяло, но мога много повече. Тази година се контузих в началото, което не беше добре за мен, но това е спортът. Когато си вътре е много трудно да погледнеш отвън, затова задавам въпроси на хората около мен, на близките, за да знам как ме виждат."

"Когато бях 78-и изобщо не си мислех, че мога да завърша годината по този начин. Плюсът в тениса е, че имаш всяка следваща седмица. Два турнира обърнаха цялата година и завърших на едно добро ниво.
 

Надявам се, че повече няма да има такива спадове, но в спорта не си застрахован", добави световният номер 20. "Мотивират ме работата, дисциплината, дори когато бях 78-и. Тогава беше още потрудно, защото всеки мач ти се струва като вечност.

Григор Димитров отново ще играе за България (СНИМКИ)

Понякога получаваш попътен вятър и в края на годината бях много щастлив от това". "Когато лежах в болница и бях 4-5 седмици настрани, имах моменти на негативизъм. Дори при най-позитивните хора има моменти на негативизъм. Тяхната сила е, че намират позитивизъм в този негативизъм. Събуждаш се и започваш наново".

"Имах подкрепа от любимите хора, но и държах една дистанция. Така всеки ден ставах все по-близък със себе си, защото влезеш ли на корта си сам. Тази година научих повече неща извън корта, отколкото на него.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Loyalty >

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on



Трябваше сам да правя неща, които нямат нищо общо със спорта". "Станах по-търпелив. Винаги съм себе си, просто понякога съм по-емоционален. Играта в днешно време е много ментална, не искам да крия емоциите си, а да бъда себе си"

В момента Димитров търси правилния треньор: "Не трябва да оставяш никой да контролира играта и мислите ти. В момента, в който някой опитва да те остави като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един състезател. Трябва да си свободен и да твориш".

Григор Димитров отново влезе в Топ 20 на света

Относно работата си с Радек Щепанек и отношенията си с Андре Агаси, той поясни: "С Щепанек искахме да видим дали нещата ще потръгнат. Агаси е до нас, той е специална личност. Трудно ми е да го обясня като човек, и като треньор. В найделикатните моменти можеш да разчиташ на него. При него е така - ако не искаш отговор, не му задавай въпрос. Връзката ни е много над тениса".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

China has my heart 🐼 🇨🇳

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on



Българинът коментира с усмивка известния у нас израз "Мачкаш, Гришо!": "Понякога ми става много приятно да го чуя, особено когато съм на другата част на света. Интересно е и много го оценявам.

На всеки турнир има български знамена, което ме прави адски горд. Българин съм и винаги съм играл за България. В България се чувствам специално, въздухът е различен. Искам да се прибирам по-често, но програмата не ми позволява".

Григор Димитров отива на полуфинал в Париж (СНИМКИ/ВИДЕО)

На пресконференция миналия петък тенисистът обяви, че ще бъде играещ треньор на България на новия отборен турнир ATP Къп, който ще се проведе през януари в Винаги съм играл за България, винаги съм се опитвал да правя най-доброто за България. Този турнир е за първа година и със сигурност ще е интересно".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

All smiles. China bound ✈️

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on



Гришо разкри, че в момента няма половинка до себе си: "Тази година не съм мислил за любов, имах много перипетии и фокусът ми беше другаде. За момента нямам половинка.

Фамозен Григор подчини Тийм и е на четвъртфинал в Париж

Искам да бъда баща, защо не? Ако годините продължават като тази ще ми е малко трудно", добави той. Накрая Гришо сподели, че най-много му липсват българската храна и "пържолите на мама".
bTV