/ БГНЕС
Българският тенисист Григор Димитров мина през поредния си съперник в Париж. Хасковлията се класира на полуфиналите на "Мастърс 1000" във френската столица, след като успя да преодолее Кристиан Гарин с 6:2, 7:5 за час и половина игра, съобщи Gong.bg

Фамозен Григор подчини Тийм и е на четвъртфинал в Париж

Ракета номер 1 на страната успя да запише първа победа срещу този съперник, двамата не се бяха срещали в официален двубой. Наградата за успеха ще бъде мач на полуфиналите срещу победителя от двойката Новак Джокович - Стефанос Циципас.

Григор Димитров прегази Гофен

С успеха хасковлията до голяма степен си гарантира завръщане в Топ 20 на световната ранглиста. С победата си Григор Димитров си осигури 259 730 евро и 360 точки.

Българинът показа много убедителна и категорична игра, въпреки че на моменти трябваше да се защитава срещу чилиеца. Независимо от това, в най-важните точки игра супер тенис на световно ниво.
 Григор Димитров коментира победата си над Кристиан Гарин с 6:2, 7:5 на 1/4 финалите на "Мастърс" в Париж. 

“Може би във втория сет леко прибързвах, той видя това и се опитваше да търси различни ъгли, различна игра. Но аз също го забелязах и това ми помогна. Бях близо до това да загубя втория сет, но продължих да бъда солиден и краят на мача беше прекрасен за мен", обясни българинът.

Той не скри и емоциите си от класирането за полуфиналите на Мастърса.

"Фантастична седмица за мен наистина… засега. Пропуснах “Хелоуин”, но сега се намирам на по-добро място - на централния корт тук. Всичко е фантастично до момента. Семейството ми е тук, екипът ми… чувствам се комфортно и се надявам да изиграя още два мача тук”, коментира Григор.
gong.bg