Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Звездата на българския тенис - Григор Димитров, показа изключителна игра на корта и успя да победи в два сета поставения под №5 в схемата Доминик Тийм. Григор надделя над Тийм само за час и 13 минути игра и затвори срещата при 6:3, 6:2. Така Гришо ще играе на 1/4-финалите срещу Кристиан Гари от Чили, който по-рано през деня отказа представителя на домакините Жереми Шарди в три сета, предаде Gong.bg.

Срещата се разви по наистина впечатляващ  начин за стандартите на световния тенис и показаното от Григор на корта бе на много високо ниво. Сервисът на Григор работеше безотказно в хода на целия мач, а в четвъртия гейм на първия сет българинът стигна до пробив, който бе достатъчен на практика да затвори частта в Париж.

Вторият сет пък беше повече от перфектен за хасковслията. След брутално тежък трети гейм Григор стигна до пробив, след като чак от шестия си опит проби съпротивата на съперника, който така и не стигна до предимство на сервиса си. Зашеметен от удара, който получи Тийм нямаше отговор на играта, показана от българина, за да може да се види и втори пробив в Париж за 4:1.