Глобяват училища заради ниски температури в стаите
Глобяват училища заради ниски температури в стаите / netinfo
Три училища в Област Плевен ще бъдат глобени за това, че са провеждали учебни занятия при по-ниски температури в класните стаи от допустимите 18 градуса. Това съобщи д-р Цецка Данчева от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Плевен.

Санкциите ще бъдат за червенобрежките СОУ „Петър Берон” и Търговска гимназия, които са проверени по сигнал, както и плевенското Спортно училище. Глобите, предвидени в Закон за здравето, са между 200 и 600 лева.

Общо 15 учебни заведения са били проверени от инспекторите в Плевен, сред тях единствено в Спортното училище са измерени недопустимите 12-14 градуса и учебните занятия са били прекратени. В ДФСГ „Интелект” вчера не са провеждани учебни занятия заради спукани тръби, но днес часовете се провеждат нормално. В инспекцията е постъпил е сигнал от родители, че в момента там температурите са под 18 градуса, който се проверява.

По преценка на директорите са спрени учебните занятия в Професионалната гимназия по добив на полезни изкопаеми и газоснабдяване в Долни Дъбник и в основните училища в селата Милковица и Глава.

По местата, където е трудно да бъдат изпратени инспектори, директорите на училища ще могат да спират учебните занятия със съгласието на кмета, обявиха още от РИОКОЗ.

Други новини от Плевен