Герджиков: Сериозна е вероятността НДСВ да подкрепи Борисов
Герджиков: Сериозна е вероятността НДСВ да подкрепи Борисов / Снимка: Sofia Photo Agency
Вероятността НДСВ да подкрепи Бойко Борисов за нов кметски мандат в столицата е достатъчно сериозна. Това заяви пред Дарик жълтият депутат Огнян Герджиков, който преди обяд посети централата на ГЕРБ за лична среща с братовчед си Лъчезар Иванов, но се видя и с лидера на партията Цветан Цветанов.

Професор Огнян Герджиков обясни:

Това беше лична среща с Лъчезар Иванов, с когото даже имам роднинска връзка, по въпрос неангажиращ. Там ме видя и Цветан Цветанов, покани ме в кабинета и разменихме няколко думи, съвсем неангажиращи за предстоящите избори, в които казах моята позиция, че ние от НДСВ още нямаме политическо решение, но един от вариантите, който се обсъжда и който е възможен, е да дадем подкрепата си за Бойко Борисов. Но няма никакво решение още, така че това беше посочено само като възможен вариант и нищо повече.

Кога да очакваме окончателното решение?

Точно кога не мога да ви кажа. Десетина дни бях казал като възможност, но не мога да бъда сигурен.

Понеже стана модерно да се говори в проценти - към днешна дата на колко процента възлиза вероятността за подкрепа на Бойко Борисов от страна на НДСВ?

При всички случаи е по-малко от 100 процента, не е повече от 100.

Дали е повече от 50 процента?

Смятам, че е доста сериозна вероятността. Проценти – трябва от въздуха да ги изсмуквам, но ми се струва, че е сериозна вероятността.