/ БТА
Градският прокурор на София и други магистрати от разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета" са били разпитвани от специалния прокурор за разследване на главния прокурор Даниела Талева. 

Това каза градският прокурор на София Илияна Кирилова, която е на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства около дейността на групата около Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, която депутатите от ГЕРБ и ДПС бойкотираха. От  ГЕРБ-СДС казаха, че за да започне работата в комисията, макар и временна, първо трябва да бъде приет дневният ред, а това някак как да се случи без кворум. 

Въпреки липсата на кворум председателят на комисията Никола Минчев даде ход на изслушванията. На това реагира Хамид Хамид от ДПС, който дойде малко след изслушването на апелативния прокурор на София Радослав Димов.

Хамид настоя заседанието да бъде прекратено, Минчев отказа, а депутатът от ДПС го предупреди, че още утре ще внесе в пленарната зала искане за освобождаване от председателския пост и напусна. 

Маноил Манев от ГЕРБ попита какво се случва. Той обвини ПП-ДБ, че правят предизборна кампания, нарече случващото се предизборен цирк и предложи на залата, в която заседава комисията, да пише "Предизборен щаб". 

Изказа се и Мирослав Иванов от ПП-ДБ, който отхвърли обвиненията и припомни, че преди да настъпи разлъката между управляващите, от ГЕРБ са намирали за много важна работата в тази комисия.

Намесиха се и от опозицията. Гроздан Караджов от ИТН се обърна към магистратите в залата, заявявайки, че те са използвани в една предизборна битка, а Атанас Зафиров от БСП каза, че отказва да участва в семейните драми на сглобката. 

Градският прокурор на София Илияна Кирилова, за която не е ясно дали ще бъде изслушана, каза, че в прокуратурата се работи и по двата казуса - Нотариуса и Пепи Еврото, но не пожела да каже какво е казала пред специалния прокурор Даниела Талева. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР, БТА