Безпрецедентен изборен ден. Това коментираха от ПП ГЕРБ на живо във Фейсбук страницата на партията час, преди края на изборния ден.

Блокирали машини и огромни опашки още от 7.00 часа, а ЦИК заседава едва след 9 ч. В резултат на всичко това имаме и най-ниската избирателна активност за последните 30 години, написаха от партията в социалната мрежа. 

Тома Биков определи изборният ден като „ден на изборен хаос от сутринта, на ЦИК, която реши да започне работа в 9 часа, предвид, че изборният ден започва в 7, на ЦИК, която контролирана от президента Радев, избяга от отговорност и прехвърли правомощия на РИК, на блокирани машини, на хора, които не са успели да упражнят правото си на вот, на хора, които са се отказали да упражнят правото си на вот и поради това регистрираме и най-ниската избирателна активност през последните 30 години на парламентарни избори“. 

Деница Сачева допълни: „Има куриозни случаи на хора от СИК, които са изключвали машината, за да могат да заредят мобилните си телефони, имаме куриозни случаи също така на хора, които са получавали касова бележка от машините, случаи, в които машините са давали възможност по два пъти да се гласува“.

„Така работи болшевишката авторитарна държава. Бойко Рашков два месец подред систематично ни показва към какво се стреми президентът Румен Радев, чрез назначението на Бойко Рашков и подобни нему. Ако им се даде възможност след изборите тези хора ще си ги вкарат в авторитарен режим, подобен на Путин“, заяви Даниел Митов.