/ БТА
„Гласувах за единствената демократична партия, защото това, което доживя Европа да види е избори по венецуелски, по мадурски. Тотален хаос в страната, а в чужбина е кражбата на века, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в 78-о СУ "Христо Смирненски" в Банкя.

След като гласува на машина, Борисов попита член на комисията дали ще се броят контролните разписки, за което от партията отдавна настояват пред ЦИК.



„Влизат уж специалисти, пипат машините, никой не ги знае какви са. Обаждат ни се от Бурса и Одрин. Хаосът, който създадоха, е видим. Хората висят с часове по опашките. ЦИК спи. Хората започнаха в 07:00 ч. работа, на тях в 09:00 ч. им е първото заседание. Спрени машини, няма хартия, няма принтери, тотален хаос. Тяхната цел е да провалят изборите. Демокрацията за тях е лошо нещо“, коментира Борисов.

„За какво им е да касират изборите? Те и сега имат цялата власт. Цяла седмица терор навсякъде. Бойко Рашков направи параван. Чакам да излязат резултатите от изборите, да видите докато той всеки ден хвърляше обвинения към ГЕРБ и СДС, какво са правили в циганските махали другите партии. Ще се наслаждавате на резултатите“, добави той.

Бойко Борисов гласуване
БТА

На въпрос, ако ГЕРБ е първа политическа сила, дали ще състави кабинет и ще застане ли Борисов на чело, той заяви: „Нека да завършим живи и здрави, благодарен съм на Господ, че ни оставиха живи. Тези са толкова опасни, че как не ни затвориха, убиха, деветосептемврийци, тези хора са правили лагерите, давали са хората на прасетата“.

„Нека народът даде вота си днес, ще се видим пак, надявам се“, допълни той.

„Нека нашите избиратели останат живи днес, защото при тези километрични опашки, този хаос и тази лъжа – спрял ток, няма принтери и т.н. Хората стоят с часове“, посочи още той.

Борисов каза още, че дори и при всякакви безобразия ГЕРБ няма да искат касиране на изборите. „Тези трябва да покажат докрай истинските си мутренски номера и съдържание. Ние останахме единствените демократи“, поясни Бойко Борисов.

Бойко Борисов гласуване
БТА