Фирми подменят и пломбират водомери незаконно
Фирми подменят и пломбират водомери незаконно / снимка: DarikNews.bg, архив
Фирми подменят и пломбират водомери незаконно
69641
Фирми подменят и пломбират водомери незаконно
  • Фирми подменят и пломбират водомери незаконно

Инкасатори на ВиК- Пловдив са уговаряни да насочват клиенти за смяна и пломбиране на водомери точно към определени фирми. Засега разкритите фирми са две само за Пловдив.Това заяви за Дарик, управителят на водния оператор в Пловдив, Манол Генов.

Нека нашите абонати знаят, че при нарушаване целостта на пломбата, потребителите носят наказателна отговорност. Затова сме сезирали прокуратурата и ще бъдем особено бдителни, така че да предотвратим подвеждане и злоупотреба с интересите на абонатите ни, каза още Генов.

Преди месец е регистриран друг подобен случай на незаконна смяна на водомери. По думите на Манол Генов, собствениците са били търсени по адрес, но така и не са открити. Поради тази причина по случая е внесено писмо до Прокуратурата в Пловдив.

Междувременно злоупотребите с ползването на водомери не се изчерпват дотук. Преди броени дни екип на ВиК- Пловдив разкриват две незаконни дворни чешми в частен дом в град Кричим. Собственик на имота е бивш общински съветник. Прокуратурата вече работи по случая.