Фалшив сайт на МС съобщи за оставката на Бойко Борисов
Фалшив сайт на МС съобщи за оставката на Бойко Борисов / screenshot / bo.lt/ic0k7

„Бойко Борисов подаде оставка” гласи заглавието на първата новина във фалшив сайт на Министерски съвет. Той се появи днес в интернет пространството, а авторите му към момента остават неизвестни. Опит за влизане в новината обаче препраща към текст със заглавие „Бойко Борисов: Балканският регион е жизненоважен за Европа”, който е част от оригиналния сайт на ведомството.

Сайтът напълно наподобява истинската уебстраница на Министерски съвет. Първото съобщение в него обаче гласи, че премиерът е подал оставка, заради „несправяне с управлението на страната”, посочва pari.bg. В информацията премиерът е цитиран да казва: „Подавам оставка по повод критиките в последния доклад на ЕК”.

Новината завършва с изречението: „Очаквайте съвсем скоро цялото изявление и пресконференция. За контакти - вижте информацията по-долу”. По-долу обаче няма друга информация. Клик върху новина води към реалния сайт на Министерски съвет.

Преди седмица в столицата се появиха билбордове с текст „Ще уволня Бойко Борисов”, а след това и интернет сайт за уволнението на премира. Дни по-късно се разбра, че зад инициативата стои политическа партия, а рекламните пана са част от предизборната им кампания.

 

Фалшивия сайт на Министерския съвет може да разгледате ТУК.