БСП остро осъжда и се противопоставя на всякакъв акт на вандализъм срещу паметници и памет на хората и народа. Осъждаме и опитите това общество да бъде разединено.

Това каза Таско Ерменков от БСП по повод вчерашния вандализъм от страна на фенове на "Левски".

"Паметникът на Съветската армия е български паметник, построен от българи, с български пари, и е творба на български архитекти. Той е в памет на една армия, която е освободила Европа от фитлерофашизма. В състава на тази армия е имало не само руснаци, но и украинци, беларуси, французи, поляци, и на последния етап - и българи. И който воюва срещу паметника, посветен на победата над хитлерофашизма, сам се поставя на страната на победените, и това е опасно. Това води до възраждане на фашизма, на кафявата чума, което няма да има добри последици нито за Европа, нито за света, нито за хората. Колкото до насилието, последните 30 г. много пъти е имало палаткови лагери, и досега нито един път палатков лагер не е разрушаван", отбеляза Ерменков.

Нинова поиска от правителството да гарантира опазването на Паметника на Съветската армия

Случилото се вчера е опасен прецедент, да не забравяме, че преди 9 години с именно такъв прецедент започнаха едни действия, които доведоха до национална трагедия на една държава, която се намира на североизток от нас.

Нека да бъдем внимателни и да не допускаме това разединение и тези опити на омраза да доведат до такива последици и в България, допълни Ерменков
БГНЕС