Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската армия е недопустим вандалски акт. Това е позицията на лидера на БСП Корнелия Нинова относно нападението над лагера пред Паметника на Съветската армия в София и посегателството върху монумента.

"Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет", заявява Нинова в пост в профила си във Facebook.

Лидерът на БСП подчерта, че става въпрос за организирана провокация за засилване на противопоставянето и насаждане на омраза.

Нападение срещу Паметника на Съветската армия, четирима души са задържани (СНИМКИ)

"Настояваме правителството, областната управа и общината веднага да вземат мерки, за да гарантират целостта на паметника и сигурността на гражданите. Както и правоохранителните органи да разкрият извършителите и те да понесат своята отговорност. Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски ценности ли са? Очакваме всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт и да спрат да противопоставят едни българи срещу други. Историята ни е обща и трябва да я пазим", пише още Нинова.