Енергийната среща променя движението в София
Енергийната среща променя движението в София / Sofia Photo Agency
Енергийната среща променя движението в София
19096
Енергийната среща променя движението в София
  • Енергийната среща променя движението в София

Заради енергийната среща на върха, която ще се проведе в София в петък и събота, в някои части на града се въвеждат различни ограничения в движението на автомобили и на градския транспорт.

 

До края на срещата в събота се забранява влизането на автомобили в двете посоки по  бул. "Витоша" между бул. "Пенчо Славейков" и ул. "Бузлуджа", с изключение на мотрисите от трамвайни линии с номера 1 и 7.

 

Забранено е влизането в ул. "Проф. Фритьоф Нансен" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Евлоги и Христо  Георгиеви", с изключение на автобусите от линия номер 94 и мотрисите на трамвайна линия номер 6.

 

На 23, 24 и 25 април се забранява влизането и паркирането по улиците в широк периметър около НДК, хотел „Кемпински-Зографски”, хотел „Радисън”, хотел „Хилтън”, площад „Народно събрание”, Телефонната палата, Гранд Хотел София.

 

Забранява се влизането, престоят и паркирането от 6:00 часа на 24 април до приключване на форума на 25 април и по бул. „Брюксел”. Забранява се престоят и паркирането и по много булеварди, сред които „Цариградско шосе” и „България”.

 

На 24 и 25 април се закриват спирките на градския транспорт под моста и в тунела на НДК, както и на площад „Св. Неделя”.

 

Вижте подробно тук