Еманюел Алтит говори за делото в Либия
Еманюел Алтит говори за делото в Либия / netinfo
Известният юрист Еманюел Алтит от „Адвокати без граници” днес ще представи пред българските медии позицията си за хода на процеса срещу българските медици в Либия.

Известният френски адвокат пристига в България по покана на Агенция ПРИМА, продуцент на документалната филмова поредица „Другата България” по bTV.

Еманюел Алтит работи по защитата на българските медици в Либия от 2005 година. Той е член на административния съвет на „Адвокати без граници-Франция”, неправителствена организация, която обединява адвокати и юристи, работещи на доброволни начала. Основна й цел е да осигури защитата на обвиняеми и жертви на тежки престъпления, които не могат да ползват безпристрастна и компетентна защита.

Във връзка с работата си по СПИН-процеса адвокат Алтит създава екип от членове на „Адвокати без граници-Франция”, в който влизат български адвокати, които практикуват във Франция - адвокат Мариела Петрова, адвокат Антоан Алексиев, адвокат Иван Панев. Четиримата работят по защита на българките от началото на 2005 г.

Адвокат Еманюел Алтит е и член на Парижката адвокатска колегия, един от най-добрите френски специалисти в областта на международното наказателно право и хуманитарното право. Той е юрисконсулт, активен защитник на правовата държава, инициатор на проекти, свързани с реформи в съдебната система, както и защитник на правата на човека в редица страни по света.