/ ThinkStock/Getty Images
Разговорите на тема "Енергетика" между "Демократична България" и "Има такъв народ" ще продължат. Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" пред журналисти след разговорите между двете формации. По думите му, трябва да се вземат спешни решения, особено по отношение на "Марица-Изток", защото цената на въглеродните емисии е висока - над 60 евро на тон.

По темите като "либерализация на пазара на електроенергия" има съвпадения. Тепърва ще се разговаря и по различията, които имат двете формации в енергийния сектор, включително и за "Марица-Изток".

По темата за "Марица-Изток" все пак има съвпадения. Пенев е убеден, че по нея двете формации ще постигнат съгласие. Той уточни, че това ще бъде за запазване на максимален брой работни места и за защита на хората, които работят в комплекса.

Срещи на експертно ниво между „Има такъв народ“ и част от партиите – има ли обща посока (ОБЗОР)

Преди разговорите Пенев заяви пред журналисти, че реформите трябва да бъдат за либерализация на пазара, за улесняване на чисти и евтини производители на електроенергия. Според него по света токът е изключително евтин.

"Демократична България" е категорично против проекта АЕЦ "Белене" и няма как да го подкрепят. Позицията е същата и за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", допълни Пенев.

На този етап няма да се дискутират имена в тези разговори, добави представителят на "Демократична България".

Експертни разговори между ДБ и „Има такъв народ“ по тема правосъдие - какво се разбраха
БТА