Ексхумираха телата на Росица и Христина Белнейски
Ексхумираха телата на Росица и Христина Белнейски / netinfo

С постановление на окръжния прокурор на Пазарджик Иван Даскалов, който е наблюдаващ по делото за убийството на Росица и Христина Белнейски, е направена днешната ексхумация и реаутопсия на телата на двете сестри.

След последното удължаване на срока на разследването е назначена допълнителна разширена съдебно-медицинска експертиза в състав от пет вещи лица. До решението за назначаването на допълнителната експертиза и постановяването на ексхумация се е стигнало след анализ на всички събрани по делото доказателства с цел по-точно определяне на механизма на причиняване на телесните увреждания и причините за настъпилата смърт, казаха още от пазарджишката окръжна прокуратура.

Тленните останки сестрите не напуснаха Пазарджик, а бяха транспортирани до Съдебна медицина в областната многопрофилна болница. В ексхумацията участваха екип от представители на Националната следствена служба, експерти от столицата и следствието на Пазарджик. За изваждането на телата на Белнейски съобщи майката на убитите момичета Фани Белнейска. Тя е била информирана за това от окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов и е дала съгласието си.

Ексхумацията започна при засилени мерки за сигурност в 8 часа на гробищния парк в Главиница, където са погребани двете сестри.

Предстои изготвянето на заключение от назначените вещи лица и включването му към материалите от делото.

Сестрите Белнейски бяха зверски убити преди повече от две години, а телата им бяха открити в местността “Грамадите” край Брацигово. Убиецът и досега не е намерен.

Други новини от Пловдив