/ ThinkStock/Getty Images
Учителките, превели деца през жп прелез с бариери, не видели идващия влак
98945
Учителките, превели деца през жп прелез с бариери, не видели идващия влак
  • Учителките, превели деца през жп прелез с бариери, не видели идващия влак
Засега само МВР е глобило учителките, които преведоха група ученици през жп релси при свалени бариери и идващ влак. Следващата седмица ще стане ясно и какви дисциплинарни наказания ще им бъдат наложени. Случаят стана известен, след като беше публикувано любителско видео в социалните мрежи.
 
 

Тотално селско безхаберие на учителката. Децата видяха че идва влак и се спряха...

Публикувахте от Филип Каролев в Четвъртък, 20 септември 2018 г.

На кадрите се вижда как група ученици пресича жп линията, след като всички сигнализации за идващ влак са направени. Децата, които са от Основно училище "Неофит Рилски" във Велинград, са водени от две учителки. След като се вижда приближаването на самия влак, едната от тях спира част от учениците до линията.

„Смела учителка“ превежда деца през жп релси въпреки спуснатите бариери (ВИДЕО)

Учителките вече са санкционирани по Закона за движение по пътищата, а до дни ще получат и дисциплинарно наказание, потвърди пред Дарик директорът на училището Юлия Трионджиева.

"Обясниха, че след като са наближили прелеза, не са видели влака да идва и съответно част от децата са пресекли линията. Децата, като чули звуковия сигнал на влака, са изпаднали в някаква паника, макар че те са малки и при всяка една ситуация, дори при спъване на човек, изпадат в такова състояние. Но съответно учителките са реагирали адекватно на тяхното поведение. Вижда се, че са разделени на групички в присъствието на по една от учителките", преразказа обясненията на учителките Трионджиева.

Наказания за случая с децата, преведени през жп прелез при спуснати бариери

До дни ще стане ясно кое от трите наказания ще им бъде наложено - забележа, предупреждение за уволнение или уволнение. Най-вероятно третият вариант няма да се случи, тъй като не е имало реално опасност за живота на децата, смята директорът на училището.