Двама загинаха край Петолъчката след катастрофа между тирове
Двама загинаха край Петолъчката след катастрофа между тирове / снимка: DarikNews.bg, Сливен, архив

Два товарни се запалиха при катастрофа, а водачите загинаха на място. Инцидентът е станал днес около 14.45 ч. близо до пътен възел „Петолъчката”, съобщиха от полицията в Сливен.

Два товарни камиона са се движили в посока Петолъчка, трети в посока Котел. По първоначални данни лек автомобил е завивал надясно, за навлезе на черен път, когато е бил застигнат от товарните автомобили. За да избегне удар с лекия автомобил водачът на единия ТИР е променил посоката си на движение и се е ударил челно с товарния автомобил, който се е движил в насрещното платно.

От удара двата автомобила се възпламеняват. Водачите и на двата товарни автомобила са загинали на място. Третият товарен автомобил е само с материални щети. Лекият автомобил не е пострадал. Екипи на пожарната, „Пътна полиция”-Сливен и експерти са на мястото на инцидента за установяване на обстоятелствата, довели до произшествието.

Пътят от кръстовище „Петолъчка” за Котел и Омуртаг временно е затворен. Движението ще бъде пренасочено по обходни маршрути.

Още новини от Сливен