ДСБ иска от Сметната палата данни за сделките с военни имоти
ДСБ иска от Сметната палата данни за сделките с военни имоти / netinfo
Сметната палата да предостави точни данни на депутатите за разпореждането с имоти на Министерството на отбраната, поискаха от ДСБ от парламентарната трибуна. Според тях се прави опит за укриване на информация.

Заместник-председателят на групата на тъмносините в Народното събрание Веселин Методиев припомни за извършения одит то Сметната палата във ведомството за разпореждането с военни имоти за периода януари 1998 г. – декември 2005 г., който е бил предоставен на парламентарните комисии по отбрана и по борба с корупцията. По думите му едната комисия е получила доклад в рамките на 76 страници, а документ със същото заглавие и същия източник от 34 страници е предоставен на другата комисия. Според Методиев това е опит за заблуждаване на народните представители и укриване на информация.

Председателят на парламента Георги Пирински каза в отговор, че въпросът е трябвало да бъде поставен вчера, за да получи отговор днес.

Председателят на комисията за борба с корупцията Бойко Великов от левицата обясни, че на заседанието на комисията не е бил предоставен целият доклад, защото е бил твърде обемен, но той е бил на разположение на онези депутати, които са искали да го видят в пълния му вид.

На ДСБ всички са им криви, лаконичен беше заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев.

Лидерът на ДСБ Иван Костов протестира за начина на водене на заседанието от председателя Георги Пирински. Костов припомни, че премиерът Сергей Станишев не изпълнява задължението си да се отчита на шестмесечен период пред парламента. Той напомни и друго искане на ДСБ – за представяне на информация за изразходване на бюджетния излишък за миналата година от финансовия министър Пламен Орешарски в пленарна зала.