ДСБ, „Атака” и хората на Коце Маца ще атакуват вота в Петрич
ДСБ, „Атака” и хората на Коце Маца ще атакуват вота в Петрич / netinfo
Лидерите на партия „Атака” в Петрич Огнян Тетимов, на ДСБ Стоил Яков и съпартийците на футболния президент Костадин Хаджииванов ще атакуват проведения в събота вот за общински съветници в Петрич. Според тях изборите за пореден път са били опорочени и манипулирани, а полицията е бездействала по отношение на пресичането на престъплението "купуване на гласове".

Пред Дарик областният председател на „Атака” Огнян Тетимов заяви, че общинската администрация в Петрич трябва да даде обяснение, как изненадващо 18 големи села в Подгорието и в Огражден са останали без ток минути след обявения край на изборния ден към 20.00 часа. Според Тетимов точно в тези часове без електрозахранване процентът на гласувалите в общината от 22 е нараснал на над 42%.

От ръководството на ДСБ в Петрич заявиха, че ще оспорват обявения в полза на партията изборен резултат от 670 гласа. Лидерът Стоил Яков каза, че по техни изчисления за ДСБ са пуснати 707 бюлетини.

Жалби срещу резултатите на ОИК – Петрич готвят и от коалиция "За нашия Петрич" на футболния президент Костадин Хаджииванов. За хората от листата на екстрадирания за разследване в Германия Коце Маца, са пуснати общо 180 бюлетини от гласоподавателите в общината. Очаква се жалби да депозират и още три политически сили в Петричко.

Други новини от Благоевград