/ iStock/Getty Images
Днес от запад облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, по-ниски по високите полета на Западна България. Максималните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса, на местата с трайна мъгла ще останат около 11 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха между 16 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

iStock/Getty Images

В сряда вятърът от изток-югоизток ще се усили, особено в източната половина от страната. Ще преобладава облачно време и от запад на изток през деня и през нощта срещу четвъртък на много места ще има валежи от дъжд. Температурите ще започнат да се понижават.

iStock/Getty Images

В четвъртък от изток ще продължи да нахлува сравнително хладен въздух, температурите ще се нормализират. Ще бъде предимно облачно, с прекъсвания на много места ще превалява дъжд, над около 1800 м - сняг. По-съществени ще са валежите в в Рило-Родопската област. Температурите ще бъдат с малък дневен ход: минимални - между 6 и 11 градуса, максимални - между 12 и 17 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА