Димитър Главчев: Странно е БСП да защитава Николай Колев-Босия
Димитър Главчев: Странно е БСП да защитава Николай Колев-Босия / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Димитър Главчев: Странно е БСП да защитава Николай Колев-Босия
58918
Димитър Главчев: Странно е БСП да защитава Николай Колев-Босия
  • Димитър Главчев: Странно е БСП да защитава Николай Колев-Босия

Лидерът на левицата Сергей Станишев преувеличава в твърденията си, че 40 полицаи са арестували вчера Николай Колев-Босия. Това коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев по повод изказването на червения лидер.

„Общо взето странно изглежда Българската социалистическа партия да защитава Николай Колев-Босия. И въобще комунисти да защитават дисиденти е все едно нацисти да защитават евреи. Извинявайте за хиперболата, но тя се налага от само себе си", добави още Главчев.

Депутатът влезе и в задочен спор с Мая Манолова от левицата за електронното гласуване.

„Какво разбрахме освен това в последно време? Разбрахме от изявленията, че БСП гласува в парламента с чужди карти. Сутринта на дълго и на широко се обясняваше как става гласуването с чужди карти и как се осъществява пробив в електронната система. Ако навсякъде в Европа и в развитите страни разсъждават така, никъде нямаше да има електронно гласуване", категоричен бе Димитър Главчев.

От своя страна Мая Манолова каза, че става дума за нещо друго и от ГЕРН много удобно изместват темата: „Става дума за това, че електронните системи не са надеждно средство, което да опази тайната на вота. Дебатът е по това дали тайното гласуване чрез електронна система във Висшия съдебен съвет (ВСС) осигурява честен таен и неконтролиран вот. Нашето твърдение е, че това не е така. И че вотът за главен прокурор от ВСС ще бъде опорочен заради процедурата.