Депутатите се скараха за програмата на парламента
Депутатите се скараха за програмата на парламента / снимка: Sofia Photo Agency

Процедурен спор скара депутати от мнозинството и опозицията по повод включването в дневния ред за работата на парламента през седмицата на промени в правилника за организацията и дейността на Народното събрание, свързани със създаването на комисии и подкомисии за контрол на специалните служби.

ДСБ остро възразиха срещу намерението в зала да се гледа само внесената от управляващите поправка, трябвало да се дискутират всички внесени промени в правилника. Тъмносините отбелязаха, че няма разбирателство сред парламентарните групи в опозицията за представителството й в бъдещите комисии, макар задкулисно мнозинството да се е договорило с някои от опозиционните сили за участие в тях.

Председателят на ПГ на левицата Ангел Найденов отбеляза, че акцентът е не, че ще се прави промяна в правилника, а че ще се създава форма на контрол на службите за сигурност.

Народните избраници все още подреждат седмичната си програма.

Очаква се парламентът да започне работа с обсъждане на промени в Търговския закон по предложение на ОДС. В проектопрограмата на парламента е първото четене на промени в Закона за социално подпомагане и в Закона за държавния служител, както и второто четене на изменения в Закона за особените залози и в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горска техника.