Депутати отрекоха да са замесени в скандала с Красьо
Депутати отрекоха да са замесени в скандала с Красьо / снимкa: Sofia Photo Agency
Депутати отрекоха да са замесени в скандала с Красьо
23588
Депутати отрекоха да са замесени в скандала с Красьо
  • Депутати отрекоха да са замесени в скандала с Красьо

Двама от замесените в скандала с бизнесмена Красьо от Плевен депутати - Лютви Местан от ДПС и Кирил Добрев от БСП заявиха, че са се обърнали към главния прокурор Борис Велчев с молба да им бъде предоставена цялата информация по случая. Народните представители отрекоха да се познават с Красимир Георгиев.

Ето какво още казаха Лютви Местан и Кирил Добрев:

"Абсолютно съм убеден, че ако има какъвто и да е разговор, който да ме уличава, че всичко това няма как да не се съхранява. Вероятно съм един от първите политици, които заявяват абсолютно категорична не просто готовност, а настояваме всички данни да бъдат огласени незабавно във всички възможни формати - писмено или чрез звук. Нямам никакво притеснение, че бих бил укорим по какъвто и да е начин", заяви Местан.

"Няма да влизам в обяснителен режим. Не познавам, не съм виждал и не съм водил комуникация с това лице, включително имам есемес от снощи от 23.00 часа, че съм мръсен комунист и така нататък... и човек на Гоце", коментира Добрев.

По-късно депутатът от ДПС оповести  получена от главния прокурор информация: Няма регистрирано обаждане на Лютви Местан към това лице, има две обаждания към него, като продължителността на разговорите е от няколко секунди, в смисъл: Ало и следва затваряне на телефона, след като разбирам, че лицето не ми е известно. Всички тези данни и подробности, всички тези реквизити ще бъдат предоставени и като писмен отговор на главния прокурор. Що се отнася до есемесите - те не са мои, а най-вероятно са във връзка с неотговорени от моя страна повиквания, знаете, че всеки получава есемес, ако телефонът ви е изключен или не отговори на повикване. Когато незаслужено и недостойно, името на политик, който не е укорим, защото няма установен контакт, продължава да бъде в тази схема, това означава, че този казус се довежда до абсурд.